Så söker du bostad

1. Registrera dig

För att få en bostad genom Bostad Örebro behöver du vara registrerad som bostadssökande hos oss. Alla som har fyllt 18 år är välkomna att registrera sig som bostadssökande. När du registrerat dig kan du börja söka bostäder genom att anmäla ditt intresse på de lägenheter som vi publicerar på hemsidan.

Registrera dig som bostadssökande här 

 

2. Sök bostad och anmäl intresse

Bostad Örebro skickar inte automatiskt ut några lägenhetserbjudanden, utan du söker själv bland de lediga bostäderna som annonseras. För att anmäla intresse för lägenheter behöver du vara inloggad på Mina sidor.

Lediga bostäder annonseras här

 

3. Gå på visning

Erbjudande om visning skickas per mail eller post till fem sökande. I erbjudandet finns kontaktuppgifter till den som visar lägenheten. Om det är nyproduktion finns ingen möjlighet till visning innan kontraktsskrivning.

4. Lämna svar

Efter visningen behöver du svara ja eller nej på om du fortfarande är intresserad av bostaden. Det gör du enklast på Mina sidor. I ditt erbjudande står datum när du senast behöver lämna ditt svar. Det är viktigt att du svarar på erbjudandet, även om du vill tacka nej.

 

5. Kreditupplysning och intyg

Om du blir erbjuden ett kontrakt tas en kreditupplysning. Du behöver även visa intyg som styrker att du uppfyller fastighetsägarens krav för att du ska erbjudas bostaden. Kraven handlar bland annat om din inkomst. Se därför till att alltid ha dina uppgifter uppdaterade vad gäller inkomst, arbetsgivare och adress.   

6. Skriv kontrakt

Hyreskontraktet skickas hem till dig för signatur. Signerat kontrakt ska skickas tillbaka till oss inom angiven svarstid. När du får ett kontrakt via oss så avregistreras du automatiskt från hemsidan.

 

Uthyrningspolicy

Bostad Örebro förmedlar bostäder på uppdrag av olika fastighetsägare. Vi följer respektive fastighetsägares uthyrningspolicy och krav när vi förmedlar bostäder. Vi arbetar inte med kötid och kan tyvärr inte uppskatta hur lång tid det kan ta innan du blir erbjuden en bostad.