Tamarinden

Välkommen till Tamarinden


Området

Strax söder om centrala Örebro växer en ny stadsdel fram. Ambitionerna är skyhöga, detta ska bli Sveriges smartaste stadsdel. Tamarinden ligger i ett naturskönt område alldeles intill Gustavsviks golfbana. Ett bostadsområde som kommer att präglas av grönskande gårdar och varierad arkitektur. Ett klimatsmart område där man trivs och umgås. Livskvalitet och långsiktig hållbarhet där stad och natur, människa och teknik möts.

Tamarinden ligger drygt 2 km söder om centrala Örebro med närhet till service, universitetet, skolor, mataffär. I fastigheten kommer det finnas garage och cykelparkering.

Lägenheterna

Tornet bygger fyra punkthus med 6–8 våningar. 182 trivsamma och yteffektiva hyresrätter från 1 rok på 28 kvm till 4 rok på 91 kvm. Lägenheterna kommer att ha balkong eller uteplats.

Snart kan du söka de första 40 hyreslägenheterna i området, med inflyttning sommaren 2024. Men redan nu kan du registrera dig på www.bostadorebro.nu och kryssa för Tamarinden i din registrering. På så sätt får du information från oss när bostäderna i Tamarinden finns att söka.


Pilotprogram för delning och lagring av energi

I Tamarinden utvecklas ett helt nytt sätt att minska energianvändningen och dela el och värme inom området. Detta är möjligt genom ett forskningsprojekt för resurseffektivt och förnybart energisystem, där solceller och fjärrvärme ingår som självklara delar. Tillsammans med områdets byggaktörer pågår en innovationsprocess där målet är att skapa förutsättningar för att området ska kunna reducera, producera, lagra och dela energi.

Tamarinden präglas av nytänkande och smarta lösningar som främjar en hållbar tillvaro Husen byggs enligt Miljöbyggnad Silver. Tamarinden ska fungera som en prototyp för ett klimatsmart byggande som bidrar till att snabba på klimatomställningen. Välkommen till ett trivsamt framtidsboende.


 
Karta

 

Uthyrning

Lägenheterna hyrs ut via Bostad Örebro

Lediga lägenheter

Uthyrningspolicy

Registrera dig här och kryssa för Tamarinden i din intresseanmälan, så kan du få information om när bostäderna finns att söka. 

Snabbfakta

  • 182 st hyreslägenheter varav 40 lägenheter med inflyttning sommaren 2024
  • 1 - 4 rum och kök
  • 28 - 91 m²
  • Byggstart 2023
  • 4 punkthus med 6-8 våningar
  • Garage och cykelparkering finns
  • Hiss finns

Adress

  • Tamarindenvägen 46
  • Sörbyvägen 4